Bio Rob Andeweg

Rob Andeweg werd geboren in de typische Haagse wijk “Zuiderpark”, een echte volkswijk waar de melkboer in die jaren nog met paard en wagen reed, de touwtjes nog uit de deur hingen en de tv nog steeds de kleur zwart aangaf.

Voetballen op straat en tevens ook een wijk waar veel bekende, later beroemde, muzikanten vandaan kwamen. Denk maar eens aan de jongens van de Golden Earring. Maar ook voetballers, zoals Guus Haak, die later de Europacup won. Het voetbal zat ook bij Andeweg in het bloed en op luttele meters afstand lag en ligt nog steeds het terrein van voetbalclub Quick Steps. Hij speelde daar een aantal jaren en ging toen over naar ADO waar hij in de jeugd terecht kwam. Een periode waarin fantastische spelers net iets hoger speelde, kaliber van o.a. Martin Jol en Tscheu La Ling. Spelers van een topniveau. Een blessure deed Andeweg de das om en het voetballen was over.

Maar hij ging aan de slag bij de lokale omroep Lokatel, de plaatselijke Haagse TV zender. Rob werd onder andere presentator van het populaire programma Lokatel Sport, op z’n Haags Laukatel Spogt. Het Haags werd ook jaren lang zijn handelsmerk. Jaren waarin hij ook de landsgrenzen overtrok naar grote sportevenementen om daar verslag van te doen. Legendarisch en berucht is het avontuur op het WK schaatsen in Innsbruck ! Rob ging tevens de muziek in en werd leadzanger van de band “De Stunt”, een prachtige tijd volgde maar Rob lonkte toch weer naar het voetbal en tv.

Hij kwam bijna wekelijks in beeld bij het sportprogramma op maandagavond door Jack van Gelder en Joep Schreuder in café Cobra. Daarna was hij ook nog te zien in het sportprogramma bij Jack Spijkerman. Nu alweer 28 jaar geleden startte hij zijn bedrijf Rob Andeweg Produkties.

Met zijn jarenlange ervaring is het bedrijf gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van spraakmakende, sprankelende bedrijfsfeesten, personeelsuitstapjes, stadstours, evenementen, alsmede artiestenbemiddeling en promotionele activiteiten.